Jane och Aatos Erkkos stiftelse

För högkvalitativ forskning, konst och kultur

Jane och Aatos Erkkos stiftelse är en privat, finländsk stiftelse vars primära mål är att främja högkvalitativ forskning, särskilt inom medicin, teknik och ekonomi. Stiftelsen stöder också högkvalitativ konst och kultur samt medvetet andra projekt som främjar välfärden i Finland.

Till Sökanden

Kan jag ansöka om bidrag och hur?

Svaren på dessa och andra viktiga frågor som gäller en ansökan finns i anvisningar till sökanden. Läs noggrant anvisningarna innan du gör en ansökan.

Till Bidragsmottagaren

När du har beviljats bidrag

I anvisningarna till bidragsmottagaren hittar du information om bland annat mottagande och utbetalning av bidrag. Observera särskilt anvisningarna för rapportering.

Webbtjänsten

I webbtjänsten kan du bland annat göra och skicka ansökan och rapporter, administrera uppgifterna om ditt bidrag och skicka begäran om utbetalning. Läs noga våra anvisningar. På webbtjänsten loggar du in med nätbankkoder.

1/3

Hurdana projekt söker vi?

Vi stöder projekt som är viktiga, fördomsfria och nyskapande inom sitt område. Vi beviljar bidrag för internationellt konkurrenskraftig verksamhet och vi är beredda att ta risker tillsammans med de sökande.

2/3

Vilka är våra centrala principer?

Vi beviljar tillräckligt långa och stora bidrag till projekt med tillräckligt ambitiösa mål. Vi stöder i första hand arbetsgrupper och organisationer. Vi förhåller oss positivt till gemensamma projekt mellan olika branscher och aktörer.

3/3

Vad fäster vi uppmärksamhet vid i projekten?

Beskriv betydelsen av ditt mål och projekt på ett begripligt sätt. Beskriv hur ditt arbete förändrar ditt område eller samhället i stort. Förklara vad som gör ditt projekt särskilt. Utarbeta en realistisk arbetsplan och budget.

”Ett litet folk har bara sin bildning.”

– Aatos Erkko

Artiklar

Artiklarna öppnar upp stiftelsens bidragsverksamhet genom olika infallsvinklar
av aktuella teman inom vetenskap, kultur och konst.

Jane ja Aatos Erkon säätiön uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat ajankohtaiset kuulumiset sähköpostiisi neljästi vuodessa.

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt tietosuojaselosteen.